Следвайте Гласове в ТелеграмВаня Григорова постигна гигантски успех, който по никакъв

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВаня Григорова постигна гигантски успех, който по никакъв
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Нинова се държа с Ваня Григорова като свекърва към снаха

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Ваня Григорова реализира великански триумф, който по никакъв метод не се предвиждаше. В хода на нещата тя отиде на немислимите за нея 20 на 100, по-късно отиде на балотаж. Не се сещам нито един анализатор да го е предвиждал това и внезапно тя съумя да набере още 90 000 гласа. А и за една численост да бие ". Това сподели пред " Дарик радио " социологът Андрей Райчев.

Във връзка с изрече ѝ след изборите и фразата за " ла*номета ", Райчев разяснява: " Протестърът може да прави такива неща, такива неща не може да прави властта. Тя е протестър. Това, че протестърът стига до крайности, публиката не го схваща като нарушение на ролята, до момента в който властта няма право на такова нещо ". Социологът акцентира, че когато си на власт, си шеф и тогава нямаш право да се държиш като възпитаник.

Той добави, че не е ясна линията, както и не са ясни връзките на Ваня Григорова с Българска социалистическа партия. Райчев оприличи държанието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към Григорова като отношение на свекърва към снаха и го дефинира като " амбивалентно отношение ". " Каза (*бел.ред. Има поради Нинова), че снахата прави доста хубави баници, само че не ѝ загатна името нито веднъж, тя споделяше " нашата кандидатка, кандидатката ". Тоест, споделя " Да, това е дамата на сина ми и това е хубаво за нашето семейство, само че от другата страна - ах, тази... ", проучва още партийното държание Райчев.

По тематиката с репликата на Ваня Григорова за скъпия часовник на Васил Терзиев, социологът показа, че го е " заболяло сърцето ", тъй като Григорова " е жена, идваща от толкоз безпаричен пласт ", която " не разграничава безценен часовник от апартамент. Това е човек, който споделя, че не знае от кое място са парите за акцията ѝ. И съм сигурен, че е по този начин ".

Той дефинира обаче противоположната офанзива - за изказванията какъв брой скъпо било колието ѝ - като " израз на изтощение ". " Да се твърди, че Григорова е прикрит паралия, издава изтощение ", акцентира социологът.

" Никой не очакваше Григорова като съперник, нямаше никакви заготовки. Очевидно беше, че упованията са ГЕРБ и Хекимян да е съперникът. Там бяха доста ясно подредени стрелковите оръжия. И там евентуално щеше да докара до цялостно размазване на втори тур, тъй като въпросът беше да се натисне по дискурса " корупция ", " Фандъкова " и така нататък Изведнъж се появява Ваня Григорова, която е извънредно лява. А сега има недостиг на ляво... В суматохата си, те (*бел.ред. Има поради опонентите) извадиха това, че е от ромски генезис - което е безобразно да идва от едни демократични хора - извадиха старите си оръжия ", възмути се Райчев.

По думите му три са класическите оръжия от 90-те години, с които се споделя, че някой е неприятен - комунисти, ченгета, руснаци. " Само че тя не е болшевик, ченге напълно не вървеше, тъй като това беше при синия кандиат. И остана руснаци - и Григорова, горката, която не беше споделила нито една дума за руснаците, я натикаха там ", разяснява той. Според него не е удачно тя да разяснява тематиката, тъй като нямала връзка с ръководството на столицата.

Припомняме, че Васил Терзиев е спечелилият в кметската борба за София, стана ясно от окончателните резултати, оповестени в уеб страницата на ЦИК.

Терзиев печели 48.20% на 100, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175 044 от гласовете в столицата. Ваня Григорова има 46.89% или 170 258 гласа.

Вот „ Не поддържам никого " са дали 17 834 души в столицата, или 4.91%.

Инфо: " 24 часа

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР